RECEPT KLUB

Finom receptek.Sütemény,előételek,főételek.


Mindenkit köszöntök a recept klubban!!Nevetés

                                                    Mákos kuglóf

Mákos kuglóf

Hozzávalók:


13 dkg margarin
10 dkg porcukor
10 dkg őrölt mák
15 dkg liszt
4 egész tojás
1 teáskanál vaníliáscukor
1 kávéskanál sütőpor
egy csipet só
1 kávéskanál őrölt fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé


A tojások sárgáját a 2/3 rész porcukorral, margarinnal, vaníliáscukorral, egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzákeverjük a fahéjat, a szegfűszeget, a citromhéjat és a
citromlevet, majd a mákot. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Végül beleforgatjuk a tojások fehérjéből és az 1/3 rész porcukorból felvert kemény
habot.
Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett formába öntjük és 170-180 oC fokos
sütőben megsütjük.
Ha kihűlt, meghintjük porcukorral, vagy cukormázzal vonjuk be.

Cukormáz: 20 dkg porcukor, 2 –3 evőkanál forró víz.

                                                    Citromos kuglóf

Citromos kuglóf

Hozzávalók: 

24 dkg margarin, 24 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 citrom reszelt héja, fél citrom leve, 4 tojás, 24 dkg liszt, 1 csapott teáskanál sütőpor;

Díszítés: 

12 dkg porcukor, kevés citromlé, 2 evőkanál darabolt pisztácia.

 

Elkészítés:


A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a citromlével habosra keverjük, majd a tojásokat keverés közben egyenként hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk és az egészet jól összedolgozzuk. A masszát kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 160 fokon 1 óráig sütjük.

A mázhoz a porcukrot a citromlével habosra keverjük, a kihűlt kuglófra öntjük, majd a kuglófot a pisztáciával díszítjük.

                                                    Gyümölcsös

                                                          kuglóf

Hozzávalók:


500 g liszt, 1,2 dl tej, 40 g  élesztő, 180 g vaj, 120 g cukor,
3 g só, egy citrom reszelt héja, 2 tojás sárgája, 3 egész tojás, egy csomag vaníliacukor, 1 db 22 cm átmérőjű kuglófforma, szárított vagy kandírozott gyümölcsök ízlés szerint.
A díszítéshez 2 tábla étcsokoládés tortabevonó, pirított mandula, 1/2 dl olaj.

Elkészítés:

Egy tálban a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük az előzőleg tejben feloldott élesztőt és 20–30 percig pihentetjük. Addig az egész tojásokat, a 2 tojás sárgáját, a vajat, a cukrot, a vaníliacukrot, a citrom reszelt héját, a sót egy tálban habosra keverjük és a liszthez adjuk, majd egy fakanál segítségével lágyan eldolgozzuk, amíg homogén tésztát nem kapunk, és hólyagosra dagasztjuk. Ezután belekeverjük a szárított gyümölcsöket és a mazsolát. Kivajazott vagy teflon-sütőformába öntjük és elsimítjuk a masszát, majd meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután 200°C-on 35–45 percig sütjük.
Ha a kuglóf kihűlt, akkor az étolajjal felolvasztott étcsokoládés tortabevonóval leöntjük és pirított mandulával diszitjuk.

                                         Meggyes kuglóf

eggyes kuglóf

Hozzávalók: 


50 dkg meggy, 1 dl tejföl, 5 db tojás, 0,6 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál csillagánizs.

 

Elkészítés:

A tojássárgájákat keverjük ki tejföllel és cukorral, majd óvatosan adjuk hozzá a lisztet. A meggyet passzírozzuk át, az így kapott pürét ízesítsük fahéjjal, ánizzsal, és keverjük a lisztes masszához. A tojások fehérjét verjük kemény habbá és dolgozzuk bele finoman a fenti tésztába. A kuglófformát vajazzuk ki, liszttel szórjuk be, öntsük bele a hozzávalókat, és gyenge tűzön süssük meg. Melegen tálaljuk!

                                     Túrós kuglóf



Hozzávalók: 


25 dkg Ráma, 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, 1 sütőpor, 1 citrom reszelt héja, csipet só, 5 dkg mazsola.

 

Elkészítés:


A túrót passzírozzuk át szitán. A lisztet keverjük össze a sütőporral. A puha Rámát habosítsuk fel a cukorral. Ez utóbbihoz az egész tojást keverjük hozzá. Keverés közben adjunk egy csipetnyi sót, kanalanként a túrót és a lisztet, a végen a megmosott, belisztezett mazsolát. A tésztát dolgozzuk jól össze, majd öntsük a Rámával kikent, belisztezett kuglófformába. A forma csak háromnegyedig legyen tele. Közepesen meleg sütőben süssük meg (villanysütő: 225 fok, kb. 5-ös fokozat; gázsütő: 4-es fokozat; sütési idő: kb. 30 perc). Fogvájó segítségével megnézhetjük, hogy a tészta megsült-e, ha még ragacsos, süssük tovább. Ha egy kicsit kihűlt, óvatosan borítsuk ki, porcukorral vagy fehér citrommázzal díszíthetjük.

Citrommáz készítése: 4 evőkanál porcukorhoz tegyünk cseppenként citromlevet, míg kenhető masszát kapunk.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 1
Heti: 3
Havi: 3
Össz.: 4 567

Látogatottság növelés
Oldal: www.receptklub.hupont.hu
RECEPT KLUB - © 2008 - 2025 - receptklub.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »